תהליך ייצור מוצרלה

כדי להכין גבינת מוצרלה יש להכין את הגבן- היינו, את החומר
הגולמי. כדי לקבל את הגבן, מכניסים לחלב המפוסטר חיידקי
מוצרלה וממתינים כשש שעות.

לאחר שהגבן של המוצרלה מוכן, יש לפוררו בעזרת ידים חזקות.



לגבן מוסיפים מים רותחים ומתחילים לערבב בעזרת מקל בתנועות עוטפות.



בשלב זה הגבן הפך ל"פאסטה פילטה"- גבינה נמתחת בחום.



יצירת כדורי המוצרלה ביד היא עבודה בשניים. האחד, עוטף
את הגבינה הלוהטת ומגישה לבציעה על ידי איש הצוות השני.
את כדורי המוצרלה המוכנים מכניסים למי מלח.





מכונה אוטומטית יכולה להחליף את ידי האדם ביצירת כדורי המוצרלה.





ולבסוף מכינים סלט קאפרזה: מוצרלה עם עגבניות בשלות,
בזיליקום, שמן זית ופלפל גרוס.



למתכונים נוספים ראה דף נפרד...
דף הבית
אודותינו
על הבופאלו
חלב הבופאלו
גלריית מוצרים
הכנת מוצרלה
חנות המפעל
מתכונים
כותבים עלינו
רשימת חנויות
צור קשר
עיצוב ובניית אתרים Atar2b